Historie

1900

Start Kwekkeboom

Rond 1900 start Herman Kwekkeboom zijn patisserie-winkel aan het Rapenburg in Amsterdam. Vanaf 1938 opent hij meerdere winkels in de stad. Naast typische patisserieproducten verkoopt hij voortaan onder andere ook saucijzen en gebak.

1960

Start Buitenhuis

In 1960 opent Frans Buitenhuis in Zeist een automatiek. In de keuken erachter bereidt hij diverse specialistische snacks, die ook door steeds meer cafetariahouders en horecaondernemers worden afgenomen. De productie wordt verplaatst naar Wijk bij Duurstede. In de jaren zeventig legt Buitenhuis (nomen est omen!) met zijn minisnacks de basis voor het marktleiderschap in de Foodservice markt in de Benelux met een breed assortiment kwalitatieve fingerfoods en slimme mixverpakkingen.

2007

Royaan

Buitenhuis Snacks en NPM Capital nemen collega-fabrikant Cold Food over. Cold Food brengt onder andere de merken Van Dobben en Kwekkeboom op de markt. Gezamenlijk gaan ze verder onder de naam Royaan.

2014

Introductie Kwekkeboom Oven

Kwekkeboom verandert de snackmarkt – zowel Foodservice als Retail – ingrijpend met de introductie van Kwekkeboom Oven: écht krokante snacks, bereid in de oven. Alle innovatieprijzen, waaronder het gouden Wheel of Retail, belonen dit initiatief. Het vergt ook een eigen, zelfstandige marktbewerking, waarvoor de BV NewForrest Fingerfood wordt opgericht.

2017

NewForrest Fingerfood volledig zelfstandig

Een deel van de merkenportfolio van Royaan (waaronder Van Dobben) wordt in december 2016 verkocht. De merken Buitenhuis en Kwekkeboom Oven samen met de co-manufacturing business blijven onder Newforrest Fingerfood bestaan. Hiermee heeft NewForrest Fingerfood een goede focus en kan snelheid maken. Dankzij een management buy-out is NewForrest Fingerfood vanaf 1 augustus 2017 volledig zelfstandig.

2016

Introductie Yumz

Yumz is het jongste merk van NewForrest, opgericht in 2018. Yumz is opgericht om de toenemende, vooral internationale vraag, naar fingerfoods te beantwoorden. Inmiddels wordt Yumz in meer dan 15 landen verkocht.

2021

Opening Innovation Center

Op dinsdag 28 september 2021 werd ons nieuwe Innovation Center officieel geopend. Ons nieuwe Innovation Center bestaat o.a. uit een geheel nieuwe research & development keuken, verschillende vergaderzalen en pilot plant. Ook is het innovation Center een locatie waar we onze klanten graag ontmoetnen.

Nu

Succes NewForrest Fingerfood verder uitgebouwd

Het succes van de merken Kwekkeboom Oven & Airfryer en Buitenhuis wordt steeds verder uitgebouwd; het assortiment is inmiddels aangevuld met tal van premium fingerfoods. Daarnaast hebben verschillende gerenommeerde partijen in de snack- en fingerfood markt de innovatieve ontwikkelings-en productiemogelijkheden van NewForrest Fingerfood weten te vinden. Dit heeft geleid tot een groot aantal overeenkomsten voor co-manufacturing en de productie van diverse private labels.