Historie

1900

Start Kwekkeboom

Rond 1900 start Herman Kwekkeboom zijn patisserie-winkel aan het Rapenburg in Amsterdam. Vanaf 1938 opent hij meerdere winkels in de stad. Naast typische patisserieproducten verkoopt hij voortaan onder andere ook saucijzen en gebak.

1960

Start Buitenhuis

In 1960 opent Frans Buitenhuis in Zeist een automatiek. In de keuken erachter bereidt hij diverse specialistische snacks, die ook door steeds meer cafetariahouders en horecaondernemers worden afgenomen. De productie wordt verplaatst naar Wijk bij Duurstede. In de jaren zeventig legt Buitenhuis (nomen est omen!) met zijn minisnacks de basis voor het marktleiderschap in de Foodservice markt in de Benelux met een breed assortiment kwalitatieve fingerfoods en slimme mixverpakkingen.

2007

Royaan

Buitenhuis Snacks en NPM Capital nemen collega-fabrikant Cold Food over. Cold Food brengt onder andere de merken Van Dobben en Kwekkeboom op de markt. Gezamenlijk gaan ze verder onder de naam Royaan.

2014

Introductie Kwekkeboom Oven

Kwekkeboom verandert de snackmarkt – zowel Foodservice als Retail – ingrijpend met de introductie van Kwekkeboom Oven: écht krokante snacks, bereid in de oven. Alle innovatieprijzen, waaronder het gouden Wheel of Retail, belonen dit initiatief. Het vergt ook een eigen, zelfstandige marktbewerking, waarvoor de BV NewForrest Fingerfood wordt opgericht.

2017

NewForrest Fingerfood volledig zelfstandig

Een deel van de merkenportfolio van Royaan (waaronder Van Dobben) wordt in december 2016 verkocht. De merken Buitenhuis en Kwekkeboom Oven samen met de co-manufacturing business blijven onder Newforrest Fingerfood bestaan. Hiermee heeft NewForrest Fingerfood een goede focus en kan snelheid maken. Dankzij een management buy-out is NewForrest Fingerfood vanaf 1 augustus 2017 volledig zelfstandig.

Nu

Succes NewForrest Fingerfood verder uitgebouwd

Het succes van de merken Kwekkeboom Oven & Airfryer en Buitenhuis wordt steeds verder uitgebouwd; het assortiment is inmiddels aangevuld met tal van premium fingerfoods. Daarnaast hebben verschillende gerenommeerde partijen in de snack- en fingerfood markt de innovatieve ontwikkelings-en productiemogelijkheden van NewForrest Fingerfood weten te vinden. Dit heeft geleid tot een groot aantal overeenkomsten voor co-manufacturing en de productie van diverse private labels.